Bedrijven

Voor vitale medewerkers

VITALE ORGANISATIES PRESTEREN BETER

Online leefstijlprogramma voor bedrijven

Het is als bedrijf interessant te investeren in leefstijl van medewerkers. Bekend is dat gezonde en vitale medewerkers beter presteren en meer energie hebben. Wat jouw bedrijf ten goede komt. Preventief aandacht geven aan gezondheid is van belang. Dus niet een interventie inzetten alleen als medewerkers al ziek zijn, maar juist ook als er nog niets aan de hand is. Online Leren Over Leefstijl is hét platform waar je online leert om een gezonde leefstijl in te passen in je leven en vast te houden. In ons online leefstijlprogramma voor bedrijven komen alle aspecten van leefstijl aan bod via een heldere structuur door middel van exclusieve video’s, wetenschappelijk onderbouwde teksten, quizzen en opdrachten.

ONLINE LEEFSTIJLPROGRAMMA VOOR BEDRIJVEN

Preventief aan de slag met gezondheid

Vitale medewerkers zijn veerkrachtig en hebben meer energie

VITALE EN GEZONDE MEDEWERKERS HALEN HET BESTE UIT ZICHZELF EN HUN OMGEVING

IN 3 modules naar een blijvende leefstijlverandering

Medewerkers kunnen in hun eigen tijd en in hun eigen tempo alles leren over een gezonder leven. Ze gaan concreet aan de slag met het maken van een leefstijlplan en maken inzichtelijk waar hun valkuilen liggen. Hun online leefstijlcoach begeleidt hen persoonlijk waardoor zij altijd een stok achter de deur hebben. Ze leren alles over de leefstijlthema’s waar zij zich op willen focussen. Met uitdagende opdrachten, leerzame weetjes, tips en toetsen van de programmaonderdelen krijgen zij grip op hun gedrag en gezondheid. Wat uiteindelijke resulteert in dagelijks betere keuzes maken, gewichtsreductie en positiever in het leven staan. 

In deze module ga je jouw leefstijlplan ontwikkelen. Je start met het onderzoeken naar wat jou drijft om te veranderen. Dit is waarom je nú écht wilt veranderen en is bepalend voor jouw motivatie. Vervolgens ga je in deze module ontdekken waar in het veranderproces je zit. Je krijgt meteen tips die passen bij jouw fase van gedragsverandering, zodat je daar passende actieplannen bij op kunt stellen. Inzicht in de kansen en bedreigingen en jouw sterktes en zwaktes zorgen ervoor dat jij beter kunt inschatten of de door jou gewenste verandering haalbaar is. En wat je eventueel extra nodig hebt om het haalbaar te maken. Als laatste maak je je eigen plan. Alle voorgaande onderdelen zorgen ervoor dat je een goed inzicht hebt om jouw plan realistisch te kunnen opstellen.

In deze module komen er verschillende leefstijlthema’s aan bod. Dit zijn de thema’s bewegen, voeding, stress/ontspanning en slaap. Bij een leefstijlverandering gaat het niet alleen om gezonder eten of meer bewegen, maar om het totale pakket. Je kiest zelf over welk leefstijlthema je meer wilt leren. Dit kan er één zijn, maar ook meerderen. Bij een leefstijlverandering gaat het niet alleen om afvallen maar het heeft veel meer te maken met je lekker in je vel voelen en de dingen kunnen doen die je graag wilt doen. Daarom zijn alle hoofdstukken en opdrachten zo opgezet dat ook al vind je het thema niet leuk, lastig vol te houden of zijn er fysieke belemmeringen, je altijd fysieke en/of mentale vooruitgang kan behalen

In deze module ga je jezelf voorbereiden op de toekomst. Gedragsverandering gaat namelijk altijd gepaard met vallen en opstaan. Dat hoort erbij, maar hoe kun je hier nu het beste mee omgaan? Wat zorgt ervoor dat je terugvalt in oude patronen en gedrag? Op deze vragen krijg je een antwoord tijdens het maken van deze module. In deze module ga je leren hoe terugval ontstaat, leer je over verschillende technieken om met verleidingen om te gaan, onderzoek je je eigen situaties waarin je jouw gezonde gedrag moeilijk vast kunt houden en maak je een ‘Behoudsplan’ waarin je actieplannen maakt.

KEUZE UIT DIVERSE LEEFSTIJLTHEMA’S

Slapen, voeding, bewegen, stress & ontspanning

Er zijn diverse leefstijlthema’s waaruit de medewerker kan kiezen bij het Online Leefstijlprogramma voor Bedrijven. Dat kan het thema voeding zijn omdat ze merken dat ze onvoldoende kennis hebben om gezonde keuzes te kunnen maken of juist een thema rondom balans en ontspanning.  

Leefstijl thema leefstijlprogramma bedrijven

We vinden het belangrijk dat wij onze medewerkers zelf kunnen laten werken aan hun gezondheid. Het “Online leefstijlprogramma voor bedrijven” dat door onze teamleiders wordt aangebonden kan op eigen tempo worden gevolgd. We merken dat de medewerkers elkaar onderling stimuleren en het daardoor nog beter volhouden. Vooral de thema’s bewegen en slapen blijken populair. De medewerkerstevredenheid is nu al sterk verbeterd en we verwacht uiteindelijk minder verzuim te zien op de werkvloer .

Monique Vergooren, HR medewerker  

VAN CURATIEF NAAR PREVENTIEF

Voorkom ziekteverzuim door stimuleren van een gezonde leefstijl

Steeds meer bedrijven maken de vertaalslag van curatief (handelen bij ziekte) naar preventief (voorkomen dat iemand ziek wordt) aanbod. De huidige verzuimprotocollen beschrijven vooral wat je moet doen als een medewerker ziek is. Terwijl je veel ziekteverzuim kan voorkomen door een gezonde leefstijl bij de werknemer te stimuleren vóórdat iemand ziek wordt.

 

Het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland stijgt elk jaar en was volgens het CBS in 2019 gemiddeld 4,4%. De kosten van een zieke medewerker liggen al snel tussen de €250,- en €300,- per dag. Volgens een recent onderzoek van CZ (2020) levert iedere euro die werkgevers investeren €1,70 op door:

We denken graag met jullie mee

Stuur ons een bericht

Laat de gegevens met jullie wensen achter en we nemen zo snel mogelijk contact met jullie op.

top
© 2024 Online Leren Over Leefstijl